ITmix.cz logo

Recenzia: tablet iPad Air 5 2022 ako digitálny zápisník

Silné stránky
  • Skvelá kompatibilita s produktami Apple
  • Prehľadné rozhranie
  • K dispozícii je veľa aplikácií
  • Multifunkčné zariadenie
  • Skvelá výbava
  • Kompaktná veľkosť
  • Aj na farebné kreslenie
Slabé stránky
  • Problémy s kvalitou spracovania
  • Vyššia cena
  • Písanie poznámok má určité nedostatky

iPad Air 5 je moderný tablet, ktorý sa okrem iného dá používať na písanie poznámok. Medzi praktické funkcie patrí možnosť vyhľadávania v napísaných poznámkach, pohodlné anotovanie dokumentov alebo nekonečné plátno. Môžete ho použiť aj na prevod kreslených diagramov a matematických rovníc do digitálnej podoby. Výhodou je aj dokonalá kompatibilita s produktami Apple.

Luxusné balenie typické pre produkty Apple

IPad Air 5 2022 sa predáva v minimalistickej bielej škatuli s dizajnom typickým pre produkty Apple. Všetko v krabici je dômyselne usporiadané, ako je pre túto značku zvykom.

Celkové rozmery balenia sú 25 × 18 × 4 cm a hmotnosť 849 gramov. Okrem samotného tabletu balenie obsahuje napájací adaptér s káblom a návod na použitie.

Hoci na iPad môžete písať a kresliť len prstom, rozhodne to nie je nič jednoduché ani presné. Preto by ste mali siahnuť aj po Apple Pencil 2. generácie (Apple Pencil 1. generácie nie je s týmto tabletom kompatibilný)

Aby sme si mohli robiť čo najlepšie poznámky, rozhodli sme sa zaobstarať si aj Paperlike fóliu, ktorá sa prilepí priamo na displej tabletu. Voliteľne si môžete zakúpiť aj rôzne ochranné puzdrá a kryty, ale to sme v tejto recenzii vynechali.

Technické parametre iPad Air 5 2022

Najväčšou novinkou tohto tabletu v porovnaní s jeho predchodcom je prítomnosť úplne nového procesora Apple M1, ktorý bol pôvodne predstavený pre MacBook, potom ho dostal iPad Pro a teraz sa dostal do ešte nižšieho modelu iPad Air 5.

M1 v iPade Air 5 je 8-jadrový procesor, ktorý je podľa výrobcu o 60 % rýchlejší ako v predchádzajúcom iPade Air 4.

Neoddeliteľnou súčasťou tohto tabletu je aj 10,9-palcový displej Liquid Retina s technológiou True Tone, ktorý sa objavil už v iPade Air 4. V hornom tlačidle je integrované Touch ID, ktoré umožňuje bezpečné odomknutie tabletu pomocou odtlačku prsta.

K dispozícii je aj 12 Mpx širokouhlý fotoaparát s technológiou Smart HDR a 12 Mpx ultraširokouhlá predná kamera určená na špičkové videohovory.

iPad Air 5 je k dispozícii v dvoch variantoch so 64 GB a 256 GB úložiskom. Ak chcete ešte viac úložného priestoru, môžete siahnuť po 11-palcovom iPade Pro (3. generácie) s až 2 TB úložného priestoru. Za túto možnosť však zaplatíte niekoľkonásobne viac. Vybrať si môžete aj model s Wi-Fi alebo model s Wi-Fi a slotom na SIM kartu.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5
Názov parametraHodnota
Výkon procesora3,2 GHz
RAM8 GB
Vnútorná pamäť64 alebo 256 GB
Výdrž batérieAž 10 hodín prehliadania webu na Wi-Fi
Operačný systémiPad OS
KonektivitaWi-Fi alebo Wi-Fi + cellular
Rozmery178,5 × 247,6 × 6,1 mm
Hmotnosť461 g

Ako sprevádzkovať iPad Air 5 2022

Ak už ste používateľom Apple, uvedenie tabletu do prevádzky bude pre vás mimoriadne jednoduché. Najprv zariadenie nabite (ak je to potrebné) a potom ho spustite pomocou bočného tlačidla. Tablet vás potom vyzve, aby ste si vybrali svoju polohu a jazyk. Potom už len priblížte svoj existujúci iPhone alebo iPad a zariadenie sa automaticky nastaví.

Prípadne je možné všetko vykonať ručne. V každom prípade je však proces veľmi jednoduchý a zariadenie vám vždy jasne a zreteľne povie, čo sa od vás vyžaduje (napríklad zadanie hesla Wi-Fi, nastavenie Touch ID a podobne).

Potom je ešte potrebné nabiť a spárovať Apple Pencil. V nastaveniach tabletu zapnite funkciu bluetooth. Potom pripojte Apple Pencil k magnetickému konektoru na pravej strane iPadu. Tým sa Pencil spáruje. Pred začatím práce počkajte, kým sa Pencil nabije (ak je to potrebné).

Na plochu iPadu si môžete pridať widget Batéria, ktorý vám zobrazí nielen zostávajúcu energiu tabletu, ale aj ceruzky.

Kvalita spracovania sa zhoršila

Použitie tenších hliníkových zadných plôch je u tohto iPadu všeobecne kritizované. Z tohto dôvodu zariadenie nepôsobí takým pevným dojmom ako jeho predchodcovia. Konkrétne nami testovaný model nás dokonca prekvapil miernym vŕzganím napríklad pri držaní tabletu oboma dlaňami alebo pri jeho zdvíhaní zo stola. S týmto problémom má však problém viac používateľov a celkom to kazí povesť značky.

Na druhej strane poteší aspoň relatívne nízka hmotnosť, ktorá dosahuje 461 gramov. Pre porovnanie - v rámci testovania iPadu Air 5 ako digitálneho zápisníka - o niečo väčší digitálny zápisník reMarkable 2 ponúka ešte nižšiu hmotnosť (403 gramov) a tenší dizajn.

Operačný systém kompatibilný s ostatnými Apple produktmi

Tablet iPad Air 5. generácie je vybavený operačným systémom iPad OS. Ako je pri jednotlivých produktoch Apple dobre známe, ich silnou stránkou je dokonalá kompatibilita. Ak teda už vlastníte napríklad iPhone alebo Macbook, môžete medzi zariadeniami jednoducho posielať alebo automaticky synchronizovať súbory, kontakty, kalendár, poštu atď.

Rozhranie operačného systému je tiež veľmi intuitívne, vďaka čomu sa v ňom veľmi ľahko orientuje. Ak by ste náhodou nevedeli nájsť nejakú funkciu alebo nastavenie, na internete je k dispozícii množstvo praktických návodov. Môžete tiež použiť online príručku špeciálne pre iPad.

Ako sa iPad Air 5 2022 používa

Používanie iPadu Air 5 je veľmi jednoduché. Na prácu môžete používať stylus aj rôzne gestá. Napríklad potiahnutím prstom nahor zo spodnej časti obrazovky sa vrátite na úvodnú obrazovku. Ak chcete získať prístup k ovládacím prvkom, potiahnite prstom nadol z pravého horného rohu. v skutočnosti vás iPad hneď na začiatku prevedie gestami, prípadne sa všetko potrebné dozviete v príručke.

Na rozdiel od stylusu na reMarkable 2 alebo ONYX BOOX je potrebné Apple Pencil dobíjať. Ale nebojte sa, nemusíte siahať po žiadnom nabíjacom kábli. Tento stylus sa totiž nabíja bezdrôtovo po priložení k magnetickému panelu na pravej strane tabletu. Treba zdôrazniť, že stylus pri tablete drží dostatočne pevne pri zdvíhaní a manipulácii s tabletom v rukách. Ak si iPad dávate do tašky, potom reálne hrozí, že vám Apple Pencil pri prenášaní vypadne. Preto určite odporúčame zakúpiť puzdro, ktoré myslí na pevnejšie držanie Apple Pencil.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5

Samotný stylus vyzerá kvalitne a jeho hrot pôsobí o niečo tvrdšie a pevnejšie ako plastový hrot na digitálnom pere do zápisníka reMarkable. Odozva pri písaní je rýchla, na druhej strane, v prípade pera reMarkable 2 nám prišla odozva predsa len o niečo rýchlejšia a plynulejšia.

iPad Air 5 ako digitálny zápisník

Ak si chcete robiť poznámky na iPade, máte niekoľko možností. Môžete použiť aplikáciu Poznámky, ktorá je v iPade k dispozícii, alebo si môžete stiahnuť niektorú z ďalších aplikácií. My sme sa rozhodli otestovať funkcie v spomínaných aplikáciách Poznámky, Nebo a Notability.

Aplikácia Poznámky

Prostredníctvom aplikácie Poznámky si môžete zapísať jednoduchú myšlienku. Môžete si vybrať z niekoľkých základných rozložení stránky. Okrem prázdnej stránky je k dispozícii šablóna s čiarami alebo štvorcami, ale vo všeobecnosti je výber pomerne obmedzený. Na rozdiel od reMarkable 2 nepodporuje prácu s vrstvami.

Pri písaní (alebo kreslení) si môžete vybrať z troch rôznych nástrojov (ide o klasické pero, zvýrazňovač a ceruzku). K dispozícii je aj guma a pravítko. K poznámkam môžete tiež pridávať fotografie z galérie alebo si počas vytvárania urobiť nový obrázok. Aplikácia podporuje aj skenovanie dokumentov.

Ak je váš iPad pripojený k tlačiarni, môžete výsledný dokument odoslať na tlač prostredníctvom aplikácie. Prípadne môžete poznámky zdieľať aj pomocou rôznych aplikácií. Vo všeobecnosti je však aplikácia veľmi jednoduchá a neponúka žiadne sofistikované funkcie (napríklad prácu s vrstvami).

V aplikácii sa môžete pustiť do jednoduchého kreslenia.

Poznámky sa dajú jednoducho zdieľať
Poznámky sa dajú jednoducho zdieľať

Poznámkový blok podporuje aj prevod rukou písaného textu do digitálnej podoby. Pri našom testovaní však mala aplikácia pomerne veľké problémy so správnym rozpoznávaním slov (môžete sa o tom presvedčiť na priloženom videu). V Poznámkach sa však dá veľmi dobre vyhľadávať, a to v digitálnom aj ručne písanom texte.

Poznámky možno pohodlne vymazať pomocou softvérovej gumy. Pomocou lasa možno vybranú časť presunúť, skopírovať a následne odstrániť. Drobnou nevýhodou je, že vybraný úsek nemožno jednoducho zväčšiť ani zmenšiť. Plátno na písanie poznámok je smerom dole nekonečné, takže ho môžete ľubovoľne zväčšovať. Zdieľanie poznámok je možné prostredníctvom viacerých aplikácií tretích strán. Môžete tiež použiť funkciu Airdrop. Vo všeobecnosti platí, že ak máte iné zariadenie Apple, vaše poznámky sa budú dokonale synchronizovať medzi zariadeniami.

Ak potrebujete zdieľať obrazovku s danou poznámkou, musíte na to použiť príslušnú aplikáciu na zdieľanie plochy.

Nebo

Aplikácia Nebo je bezplatná a dá sa jednoducho stiahnuť priamo z obchodu App Store. K dispozícii je aj platená verzia (v súčasnosti za 9,99 eur), ktorá ponúka neobmedzené písanie poznámok, úložisko, synchronizáciu s cloudom a možnosť písať poznámky do dokumentov PDF.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5
Poznámky môžete písať aj k PDF dokumentom
Poznámky môžete písať aj k PDF dokumentom

Po stiahnutí aplikácie si môžete nastaviť jazyk, ktorý má aplikácia pri písaní rozpoznávať (nechýba slovenčina). Samotné rozpoznávanie funguje pomerne dobre a nie je potrebné písať krasopisne. V porovnaní s Remarkable 2 nám však rozpoznávanie textu prišlo na trochu nižšej úrovni. Aplikácia rozpoznala väčšinu znakov a slov správne, ak je váš rukopis menej čitateľný, aplikácia môže mať s prevodom trochu problémy. Tie však môžete v praxi napraviť automatickou opravou alebo návrhom opráv v textovom editore alebo v e-mailovom klientovi.

Ak chcete vyhľadávať určité slová, musíte prejsť na platenú verziu. V prípade tvorby potom chýba možnosť pracovať vo vrstvách. Plátno na písanie poznámok môže byť buď obmedzené (a umožňuje prevod textu, diagramov a matematických funkcií) alebo nekonečné, v ktorom môžete len písať a kresliť.

Pri písaní môžete používať niekoľko nástrojov (pero, plniace pero a štetec). K dispozícii je aj zvýrazňovač. Samozrejme, pri všetkých možnostiach si môžete vybrať požadovanú hrúbku a farbu. K dispozícii je aj guma.

Praktickou funkciou sú aj rôzne gestá. Ak napríklad prečiarknete slovo, automaticky sa vymaže. Zvislou čiarou zhora nadol slovo rozdelíte a opačným pohybom slová spojíte. Gestá možno použiť aj na oddelenie odsekov a podobne.

Ak potrebujete označiť oblasť, jednoducho ju zakrúžkujte lasom. Potom ju môžete vyrezať, kopírovať, vymazať, zvýrazniť alebo označiť tučným písmom.

Dostupné nástroje na písanie
Dostupné nástroje na písanie

Ďalšou praktickou funkciou je vytváranie diagramov, ktoré možno ručne načrtnúť a potom previesť do digitálnej podoby. Ak však nebudete úplne opatrní, treba počítať s drobnými odchýlkami.

Aplikácia bude užitočná aj pre tých, ktorí chcú vypočítať príklady perom a potom ich previesť do digitálnej podoby. Slúži na to objekt Math, ktorý v zápisníku vytvorí špeciálne okno, do ktorého môžete napísať matematickú rovnicu. Ľahko si poradí s rozpoznávaním derivácií, mocnín a ďalších operácií.

Aplikácia Nebo vám umožní rovnicu nielen napísať, ale ju sama vyrieši do určitej úrovne náročnosti!

Po dokončení poznámky ju môžete exportovať do rôznych formátov. Bezplatná verzia aplikácie umožňuje exportovať len do textového formátu a platená verzia potom ponúka ďalšie možnosti. Okrem toho môžete v aplikácii vytvoriť odkaz na dokument a odoslať ho, ale táto funkcia je opäť dostupná len pre platiacich používateľov.

Možnou nevýhodou je, že aplikácia Nebo nemá aplikáciu pre Macbook, kde si môžete pripravené poznámky aj prezerať. Môžete však použiť aspoň aplikáciu pre iPhone. Ďalšou praktickou funkciou je cloudové úložisko, ktoré získate v prípade platenej verzie. Na zdieľanie obrazovky musíte použiť riešenie tretej strany.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5

Notability

Ďalšou možnosťou, ktorú sme sa rozhodli otestovať, je aplikácia Notability. Tú si môžete bezplatne stiahnuť z obchodu App Store a získať tak základnú verziu. Ak sa rozhodnete pre platenú verziu (v súčasnosti 14,99 eur ročne), môžete využívať aj funkciu automatického zálohovania, množstvo farebných šablón, prevod písomných matematických príkladov do digitálnej podoby a ďalšie funkcie. Pozrime sa však na to, čo aplikácia ponúka v základnej, t. j. bezplatnej verzii.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich aplikácií, je k dispozícii niekoľko šablón s rôznym rozložením. Ponuka obsahuje napríklad aj rozloženie futbalového a basketbalového ihriska pre trénerov. K dispozícii sú však aj ďalšie šablóny pre tréning a produktivitu. Čo sa týka veľkosti plátna, môžete pokračovať vo vytváraní poznámok donekonečna smerom nadol. V základnej verzii si aplikácia poradí s vyhľadaním digitálnym textu, pre predplatiteľov je k dispozícii vyhľadávanie v ručne napísanom texte.

Môžete používať pero a zvýrazňovač s rôznou hrúbkou a farbou. Žiaľ, v základnej verzii nie sú k dispozícii všetky odtiene farebného spektra. Samozrejmosťou je potom prítomnosť gumy. Svoje náčrty môžete tiež označiť lasom a následne ich skopírovať a vložiť na iné miesto. Vybraný náčrt môžete tiež jednoducho zväčšiť, zmenšiť alebo presunúť.

Ďalšou funkciou je prevod napísaného textu do digitálnej podoby. Konverzia prebieha priamo počas písania. Aplikácia však v súčasnosti nepodporuje slovenčinu, preto je lepšia aplikácia Nebo (alebo ešte lepšia v tomto smere je reMarkable 2). Ako môžete vidieť na priložených fotografiách, bezplatná aplikácia (platenú aplikáciu sme netestovali) si napríklad neporadí s rozpoznávaním veľkých písmen.

Do dokumentu môžete vkladať aj vlastné obrázky, gify a nálepky. Do aplikácie Notability môžete tiež importovať dokument vo formáte PDF a potom si v ňom vyznačiť vlastné poznámky.

Zaujímavou funkciou je mikrofón. Môžete ho zapnúť napríklad na začiatku porady a nahrávať jej obsah. Zároveň si môžete počas stretnutia robiť vlastné poznámky a spätne si vypočuť prezentáciu (alebo len jej časť).

Stačí kliknúť na slovo a iPad prehrá, čo hovoril rečník v čase, keď ste dané slovo anotovali. Inými slovami, časová os zvukového záznamu je synchronizovaná s časovou osou zápisu.

Do aplikácie môžete importovať súbory PDF, RTF, textové súbory, dokumenty Word, prezentácie PowerPoint a tabuľky Excel. Aplikácia podporuje aj dve základné gestá na krok dozadu alebo dopredu (ťuknutím alebo potiahnutím prstami). V nastaveniach si môžete vybrať preferovanú možnosť gesta.

Keď chcete poznámku niekomu poslať, môžete ju exportovať do jedného z formátov (PDF, Poznámka, Image alebo RTF) a potom ju odoslať pomocou aplikácie tretej strany. Ak si v aplikácii Notability vytvoríte používateľské konto, môžete si nechať vytvoriť odkaz na poznámku a jednoducho ju odoslať. Túto poznámku potom môže iný používateľ jednoducho otvoriť v prehliadači.

Aplikácia je navyše k dispozícii aj v Macbook a iPhone, takže môžete mať svoje poznámky vždy po ruke.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5

Ak potrebujete zdieľať obrazovku s poznámkou, v tomto prípade sa musíte opäť uchýliť k aplikácii tretej strany.

Treba poznamenať, že na vytváranie poznámok alebo kreslenie na iPade je k dispozícii množstvo bezplatných aj platených aplikácií. Ľahko si teda nájdete takú, ktorá vám bude vyhovovať.

Ďalšie funkcie iPadu 5 2022

Samozrejme, iPad 5 2022 nie je určený len na robenie poznámok. Je to skôr multifunkčné zariadenie a možnosť robiť si poznámky je jednou z funkcií, ktoré tento tablet celkom dobre ovláda. Zamerali sme sa však hlavne na iPad ako digitálny zápisník, takže jeho ďalšie funkcie opíšeme len veľmi stručne.

Okrem toho však možno iPad používať na bežné prehliadanie webu, sledovanie filmov a televíznych relácií, počúvanie hudby, čítanie elektronických kníh, úpravu fotografií, strihanie videí a mnoho ďalšieho. Možno ho používať aj na bežnú kancelársku prácu (na plnohodnotné programovanie asi stačiť nebude). Okrem toho, že ho môžete používať s Apple Pencil, môžete k nemu pripojiť aj klávesnicu a v podstate získať akýsi vreckový počítač, ktorý ešte nie je celkom dokonalý.

Keďže iPad má podsvietenie, môžete na ňom čítať knihy aj bez prítomnosti svetla. Na druhej strane modré svetlo prispieva k väčšej únave vašich očí. Čítanie textu na displeji s elektronickým atramentom (ako je napríklad v nami recenzovanom reMarkable 2) je rozhodne príjemnejšie pre oči. Skvelou čítačkou s e-ink displejom a podsvietením je ONYX BOOX NOTE AIR 3C.

Vďaka prítomnosti fotoaparátu môžete začať aj fotografovať a natáčať videá. V neposlednom rade vám tablet pomôže skrátiť voľný čas pri hraní hier. V obchode App Store je k dispozícii množstvo bezplatných aj platených aplikácií, ktoré vás zabavia.

iPad je multifunkčné zariadenie nielen na robenie poznámok, ale aj na sledovanie filmov, prácu a hranie hier. Digitálne zápisníky sú určené predovšetkým na písanie poznámok a táto funkcia je na nich dotiahnutá do dokonalosti. iPad je skvelý v mnohých disciplínach, na druhej strane pre väčšinu z nich zvyčajne nie je najlepším možným riešením.

Výdrž batérie a nabíjanie

iPad Air 5 je klasický tablet, nielen tablet na písanie poznámok. Vzhľadom na to je pochopiteľné, že jeho výdrž batérie nebude taká špičková ako napríklad pri reMarkable 2 či konkurenčného ONYX BOOX. A samozrejme, vždy záleží na tom, ako a na čo tablet používate. Pre predstavu, Apple uvádza, že tablet vydrží až 10 hodín pri nepretržitom prehliadaní webu v sieti Wi-Fi.

My sme iPad testovali predovšetkým na písanie poznámok. V závislosti od použitej aplikácie a zložitosti dokumentu sa výdrž batérie menila. Najčastejšie však tablet vydržal na jedno nabitie približne 8 hodín, pri použití aplikácie Miro so zložitým dokumentom potom len 4 hodiny.

Rovnakú výdrž batérie uvádza spoločnosť Apple na svojej webovej stránke aj pre starší iPad Air 4. generácie a 11-palcový iPad Pro 3. generácie.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5

Na nabíjanie slúži priložený napájací kábel, prípadne môžete použiť iný s konektorom USB-C.

Napájací kábel
Napájací kábel

Často kladené otázky

Ako dlho vydrží na jedno nabitie?

Výdrž batérie tohto tabletu je ovplyvnená tým, na čo ho používate. Výrobca však uvádza, že pri nepretržitom prehliadaní webu cez Wi-Fi pripojenie vydrží až 10 hodín.

Aké aplikácie môžem používať na robenie poznámok?

Na jednoduché zapisovanie poznámok môžete použiť Poznámkový blok, ktorý je v tablete k dispozícii od začiatku. Pokročilejšie aplikácie si potom môžete stiahnuť z obchodu App Store. V tejto recenzii sme sa rozhodli pre aplikácie Nebo a Notability, ale existuje ich oveľa viac.

Ktorý Apple Pencil je kompatibilný s týmto tabletom?

Musíte si zaobstarať Apple Pencil 2. generácie, ktorý vyniká napríklad bezdrôtovým nabíjaním. Dokáže rozpoznať dvojité dotyky na dotykovej ploche, vďaka čomu je možné prepínať medzi nástrojmi.

Stojí za to pridať na tablet Paperlike fóliu?

Ak chcete tablet používať predovšetkým ako elektronický zápisník, oplatí sa vybaviť ho Paperlike fóliou. Mali by ste však počítať s tým, že sa tým trochu zmenia vlastnosti displeja a podanie farieb nebude také dobré. Na druhej strane tablet nie je taký reflexný, čo môže pomôcť pri písaní a kreslení.

Záver – pre koho je iPad Air 5 2022 určený?

Tablet iPad Air 5 2022 by sme odporučili ľuďom, ktorí hľadajú multifunkčné zariadenie s viacerými funkciami (nielen digitálny zápisník na písanie poznámok). V tomto ohľade má čo ponúknuť. Tablet zaujme skvelým hardvérom, nedostatkom je trochu menej solídne spracovanie (špecifické pre generáciu iPad Air 5), ktoré sa medzi používateľmi všeobecne stretáva s negatívnymi názormi.

Ak vás neobmedzuje rozpočet, odporúčame iPad Pro, ktorý netrpí nekvalitným spracovaním a ponúka ešte lepšiu odozvu displeja.

Do tabletu si môžete stiahnuť širokú škálu aplikácií podľa svojho vkusu. Apple Pencil vám potom pomôže robiť poznámky, ale aj kresliť. Nie ste obmedzení len na čiernobiele kreslenie, môžete sa pustiť aj do farebných návrhov (čo v prípade reMarkable 2 nie je možné). Celkový zážitok z písania je však v tomto prípade o niečo horší ako pri reMarkable 2, ktorý je primárne určený na písanie poznámok, a táto funkcia je tu dotiahnutá k dokonalosti. Najmä prevod rukou písaného textu na digitálny text je v reMarkable bezkonkurenčný.

V jednotlivých aplikáciách zariadenia iPad nájdete aj funkcie, ktoré v aplikácii reMarkable 2 chýbajú. Patrí medzi ne anotovanie širšieho spektra formátov. Využiť môžete aj funkciu na prevod kreslených diagramov a matematických rovníc do digitálnej podoby.

Vo všeobecnosti je treba počítať s vyššou cenou, ale na druhej strane nie je potrebné platiť žiadne predplatné (ak sa nerozhodnete pre niektorú z platených aplikácií). iPad Air nie je určený len na písanie poznámok. Môžete ho používať aj na prácu, sledovanie filmov a televíznych programov, hranie hier alebo počúvanie hudby.

Kde kúpiť iPad Air 5 2022
iPad Air 5 2022
Hodnotenie
4.3/5

Používateľská príručka Apple iPad Air 5

Recenzia: tablet iPad Air 5 2022 ako digitálny zápisník
  • Kvalita spracovania
  • Funkcie digitálneho zápisníka
  • Batéria
  • Kompatibilita
  • Pomer cena/výkon
4.3

Multifunkčné zariadenie s funkciou digitálneho zápisníka

iPad Air 5 je moderný tablet, ktorý sa okrem iného dá používať na písanie poznámok. Medzi praktické funkcie patrí možnosť vyhľadávania v napísaných poznámkach, pohodlné anotovanie dokumentov alebo nekonečné plátno. Môžete ho použiť aj na prevod kreslených diagramov a matematických rovníc do digitálnej podoby. Výhodou je aj dokonalá kompatibilita s produktami Apple.

Pros

  • Skvelá kompatibilita s produktami Apple
  • Prehľadné rozhranie
  • K dispozícii je veľa aplikácií
  • Multifunkčné zariadenie
  • Skvelá výbava
  • Kompaktná veľkosť
  • Aj na farebné kreslenie

Cons

  • Problémy s kvalitou spracovania
  • Vyššia cena
  • Písanie poznámok má určité nedostatky
Tento článok pripravil autor na základe skutočných skúseností s produktom. Hodnotenie môže byť ovplyvnené subjektívnymi dojmami autora.
Autor: Hana Smětáková
Autor: Hana Smětáková
Šport a zdravý životný štýl ma sprevádzajú prakticky celý život. Keďže som fanúšikom moderných technológií, na ITmixe často recenzujem fitness náramky a inteligentné hodinky, ktoré sú pre mňa nepostrádateľným nástrojom v aktívnom živote. Okrem športu je mojím veľkým koníčkom aj cestovanie a spoznávanie nových miest.
Ako sa vám páčil tento článok?
5/5 - (5 hlasovanie)
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Súvisiace recenzie

Recenzia: tablet iPad Air 5 2022 ako digitálny zápisník
iPad Air 5 2022
Hodnotenie: 4.3/5
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram